Jammarkt vraagt om een kleine publieke bijdrage

Geheel in het teken van de geuzennaam van Neede, posteren de ‘Needse Vlearmuzen’ zich op de markt. Zij zullen u vriendelijk vragen om ’tolgeld’ en hopen zo een leuk bedrag binnen te halen. De ‘tolplaats’ is te vinden in het midden van de markt waar iedere bezoeker langs wandelt.

De organisatie van een dergelijk groot evenement kost veel geld en moet worden opgebracht door enkele sponsoren, waaronder de gemeente Berkelland en de deelnemers. Kosten als vergunningen, kraamhuur, EHBO, wegafzettingen, artiesten en het schoonmaken van het terrein. Ondanks dat er velen zijn die hun diensten of producten belangeloos ter beschikking stellen aan de jammarkt wordt het steeds moeilijker om de organisatie van de jammarkt financieel rond te krijgen. De vrijwilligers zijn er druk mee, maar doen dit met veel liefde.

TolEén van de doelstellingen van de organiserende stichting is dat zij de jammarkt toegankelijk wil houden voor met name niet commerciële hobbyisten. Daarom hebben wij als organisatie gemeend dat het redelijk is dat wij van u als bezoeker een kleine tegemoetkoming vragen voor de kosten die wij moeten maken om de jammarkt te kunnen organiseren. Een bijdrage van 1 Euro (meer mag natuurlijk ook) per bezoeker betekent dat veel zaken geregeld kunnen worden – met name ook voor uw veiligheid – en dat u een leuke dag bezorgd wordt. Zeg nou zelf: ‘het parkeergeld voor een bezoekje aan een pretpark is duurder’. En omdat ook de horeca tijdens de jammarkt door de gewone Needse ondernemers wordt verzorgd, betaalt u ook een schappelijke prijs voor een natje of een droogje.