Confituur van groene tomaten

EASY // 50 min. // ideale maanden: 08-09

 

Voor 1 potje van 300 ml

  • 450 g vruchtvlees van groene tomaten (zonder kern)

  • 30 ml citroensap

  • zeste van 1/2 biocitroen

  • 280 g fijne suiker

  • snuifje zout

 

 

Groene Tomaten confituur

Aan de slag:

  • Snijd de tomaten in stukjes.

  • Doe ze samen met het citroensap en de zeste in een ruime kookpot. Ook de suiker en het zout mogen erbij. Roer goed om.

  • Laat alles 30 minuten zachtjes koken en roer regelmatig in de pot om aanbranden te vermijden.

  • Doe de stollingstest.

  • Schuim af met een schuimspaan indien nodig.

  • Giet de hete confituur in een steriel potje. Vul het netjes tot aan de rand en druk de confituur met een propere lepel stevig aan.

  • Sluit het potje onmiddellijk af met een deksel en laat het omgekeerd afkoelen.

 

Madam Confituur, De Confituurbijbel
ISBN 9789022332429 | 256 blz. | € 24,99 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau