De Jamkoninginnen en één Jamkoning

Eén van de hoogtepunten en intussen traditie tijdens de jammarkt is de bekendmaking van de nieuwe jamkoning(in). Om 11.00 uur wordt op het Vlearmoesplein de ‘Needse Koninklijke hoogheid’ gepresenteerd met groot machtsvertoon en glamour. De Jamkoning(in) van het afgelopen jaar zal de kroon en sjerp aan de nieuwe koning(in) overdragen. Aansluitend wordt de Jammarkt officieel geopend.

 

Ramona de Jamkoningin 2016

Ramona van der Ende is de nieuwe, Nationale Jamkoningin. Ze werd woensdagmorgen gepresenteerd op de Nationale Jammarkt, die in Neede wordt gehouden. Jammarkt-voorzitter en burgemeester Joost van Oostrum presenteerden de nieuwe Jamkoningin aan het begin van de Naionale Jammarkt. De 20 jarige kwam aan in een prachtige oude limousine onder een stralende zon en werd onthuld door haar voorganger, Jamkoningin Maurice te Spenke.

Wie is Ramona?

Mijn naam is Ramona van der Ende en geboren in Delft. Ik ben 20 jaar jong en mijn sterrenbeeld is kreeft. Sinds 2006 woon ik met mijn familie in het mooie dorpje Neede. In Almelo volg ik de opleiding Management Ondernemer Horeca (niveau 4) en zit in het 4e leerjaar. Wat mijn vervolgstudie gaat worden ben ik nog niet helemaal over uit. Na bijna 5 jaar gewerkt te hebben in de cafetaria de Smull-Grill ben ik alweer bijna drie jaar werkzaam bij Frankies Jungle Bistro in Neede. Daarnaast werk ook nog als receptioniste en bedieningsmedewerkster bij Hotel Landhuis Herikerberg in Markelo. Naast mijn werk voetbal ik bij de dames 1 van Sportclub Neede als back speelster. Ik hou van gezelligheid dus ga graag uiteten, stappen of terrassen met mijn vriendinnen.
Groetjes,
Ramona van der Ende

 

 

De JamkoningInnen van 2015 - 2003

De Jamkoninginnen 2003 - 1994

 

Na de première in 1994 van Anja Hennink als Neêrlands zoetste koningin, waren Carmen Hurrebrink, Chantal Hogeweg, Corine van Sark, Ivon Berenpas, Katja ten Hoopen, Miranda Brüning, Natasha Bijleveld en Patricia ten Brinke  het stralende middelpunt van de Nationale Jammarkt.

Hier enkele foto's van 10 jaar Jamkoninginnen uit 2003.