Muntgelei

EASY // 15 min. + 1 uur rust // ideale maanden: 08-09

 

Voor 2 potjes van 230 ml

  • 500 ml versgeperst troebel appelsap

  • 2 eetlepels citroensap

  • 4 eetlepels fijngehakte muntblaadjes (een 40-tal)

  • 280 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

 

 

Muntgelei

Aan de slag:

  • Giet het appelsap in een kookpot en doe er de munt en het citroensap bij. Zet het vuur aan en laat het 1 tel koken.

  • Neem de kookpot van het vuur en laat het geheel een uurtje rusten.

  • Neem een zeef en giet de vloeistof erdoor. De muntblaadjes zullen in de zeef blijven hangen.

  • Doe de gelei in spe weer in de kookpot en voeg nu de suiker erbij. Warm op en los de suiker goed op.

  • Laat het geheel 3 minuten stevig doorkoken.

  • Doe de stollingstest.

  • Schuim af indien nodig.

  • Vul de propere glazen potjes met de hete gelei. Vul ze netjes tot aan de rand.

  • Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

 

Madam Confituur, De Confituurbijbel
ISBN 9789022332429 | 256 blz. | € 24,99 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau