Perzikenconfituur met prosecco

EASY // 30 min. // ideale maanden: 06-09

 

Voor 2 tot 3 potjes van 230 ml

  • 650 g vruchtvlees van witte perziken (zonder schil, zonder pit)

  • sap van 1/4 citroen

  • sap van 1/4 limoen

  • 100 ml prosecco extra dry (bijv. Riccadonna)

  • 370 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

 

Perzikenconfituur met prosecco

Aan de slag:

  • Snijd de perziken in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met het sap en de prosecco in een kookpot. Laat het geheel 2 tot 5 minuten mals koken op een zacht vuurtje en met de deksel op de kookpot.

  • Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed om tot de suiker is opgelost.

  • Zet de pot weer op het vuur, breng opnieuw aan de kook en laat alles 3 minuten stevig doorkoken.

  • Check de stolling.

  • Schuim af met een schuimspaan indien nodig.

  • Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.

  • Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen

 

Madam Confituur, De Confituurbijbel
ISBN 9789022332429 | 256 blz. | € 24,99 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau